Olemme kaikki saaneet lukea inflaation kasvusta ja autoteollisuuden kohtaamista toimitushaasteista. Lease Com päätti vertailla yleisimpien pakettiautomerkkien ja mallien hintoja selvittääkseen mitä markkinoilla nyt tapahtuu. Yleisesti maailmanlaajuiset logistiikka- ja alihankintaketjujen ongelmat, sekä kohoavat raaka-aineiden hinnat tuovat autovalmistajille nyt ennen näkemättömiä kustannuspaineita. Pitkät toimitusajat johtavat siihen, että sidotuilla kauppahinnoilla auton tuottaminen ei enää olekaan yhtä kannattavaa, kun tilauksen ja itse tuotteen valmistuksen välille ehtii muodostua pitkä aika, jolloin materiaalien hinnat ehtivät nousta. Euroopassa syttynyt sota on jo nyt vaikuttanut erityisesti henkilöautojen tuotantoketjuihin, ja häiriöt lisäävät valmistajien painetta nostaa hintoja kannattavuuden säilyttämiseksi.

Autojen lisäksi viime aikoina on puhuttanut erityisesti dieselin nopea hinnankorotus. Vuositasolla 20 000 km ajolla polttoaineen hinnannousu vaikuttaisi kaasujalasta riippuen 800–1100 eur (kun huomioidaan keskimääräinen 0,5 eur korotus dieselin hinnassa). Isommalla kalustolla kustannus alkaa olemaan merkittävä. Samalla myös esimerkiksi autojen renkaissa on nähty hinnankorotuksia. 

Tarkastellaan nyt kuitenkin kevään 2022 tilannetta vuodentakaiseen. Lease Com vertaili 2021 kevään hinnastojen autoverollisia ohjehintoja kevään 2022 tilanteeseen yleisimpien mallien osalta. 

Mercedes Vito neliveto, hinnannousua 12 %

Ford Transit Van ja Custom, hinnannousua n 10 %

VW Transporter Pro ja neliveto, hinnannousua 7-8 %

Volkswagenin hinnannousu oli siis selvästi maltillisin, painoarvoa lisää se, että Volkswagenin osalta edelliset hinnastot olivat vuosilta 2019 ja 2020, eli mainittu hinnannousu on huomattavasti maltillisempi pitkän ajan vertailussa. 

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta nousupaineet eivät varmasti ole hellittämässä. Lease Com auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivimman auton ja leasingin avulla vuokrat pysyvät kohtuullisella tasolla, koska voimme odottaa autojen jälleenmyyntiarvojenkin ajan myötä kohoavan. Kysythän meiltä lisää!

Ota meihin helposti yhteyttä numerosta 0300 870 850 tai [email protected], niin etsitään yrityksellesi sopiva seuraava auto uutena tai käytettynä ja saat aina palvelevan asiantuntijan käyttöösi.

PARHAAT LEASING-TARJOUKSET
Anna sähköpostiosoitteesi niin saat premium-etuja ja tarjouksia yritysautoiluun ja leasingiin liittyen LeaseComilta sekä muuta arvokasta tietoa.